De Roos

De Roos

  • Jun 11, 2019 10:25
  • Marianne Lenten

De roos is geschilderd met geurverf en ruikt naar rozen. De tak is gemaakt met de geur van sandelhout.

Ik houdt erg van rode rozen. De kleur rood staat symbool voor de liefde. De blaadjes voelen teer aan en de vorm is mooi om te voelen. Er zijn veel verschillende soorten rozen met ieder hun eigen geur. Met dit schilderij wilde ik de bron iets geven van hetgeen ik belangrijk vind; namelijk het liefhebben van je naaste. Het is het belangrijkste gebod. God zegt dat je Hem moet liefhebben en je naaste als jezelf. Gods liefde voor ons is onvoorwaardelijk!

Wij kunnen niet van onze naaste houden als we niet van onszelf houden. Sowieso is het houden van onze naaste een hele opgave. Mensen kunnen het bloed onder je nagels vandaan halen en mensen kunnen je heel erg kwetsen. Het is belangrijk om elkaar dan te kunnen vergeven, zoals god ook ons vergeven heeft.

Om je naaste lief te hebben helpt het om te proberen te kijken naar die ander met Gods ogen. Dan kan het zomaar zijn dat je iets van God in die ander ziet. Dat wens ik jullie toe!


Alle artikelen