Afrika Groep

In de zomer van 2005 ging de oudere jeugdgroep van Baptistengemeente ‘De Bron’ naar Uganda. In Uganda hebben ze geholpen bij de nieuwbouw van Noah’s Ark kinderhuis.

  • Feb 22, 2019 10:02
  • Jos Wiegman

In Noah’s Ark kinderhuis geven Piet en Pita Buitendijk (samen met hun team) een thuis aan de meest kwetsbaren in de samenleving. Met geld uit het Nederlandse budget voor ontwikkelingshulp konden Piet en Pieta (al voor 2004) een stuk land van 14 hectare kunnen kopen voor een nieuw kinderhuis.

Als jeugdgroep hebben we dit nieuwbouwproject in 2004 'geadopteerd', met als doel om in 2005 samen naar Uganda te reizen en een deel van deze nieuwe aanbouw voor Noah’s Ark te financieren en ter plaatse te realiseren!

In 2004 en 2005 zijn vele (sponsor)acties uitgevoerd. Van een Afrikaans diner, post en folders bezorgen, sponsorzwemmen, klussenacties, workshops, auto's wassen, tot een sponsorfietstocht (met een olifant!) langs baptistengemeenten in Groningen en Drenthe. En met resultaat! Met dank aan de gemeente, alle gulle gevers en sponsoren hebben we uiteindelijk een bedrag van EURO 39.000,- mogen overhandigen aan Piet en Pieta en de kinderen uit Noah’s Ark kinderhuis.

Voor ons was deze reis een unieke ervaring om samen in actie te komen en om in contact te komen met een andere cultuur. Voor Piet en Pieta waren de opbrengsten van onze (sponsor)acties een kickstart voor het realiseren van hun (nieuwbouw)plannen.

En deze plannen zijn sinds 2005 alleen maar groter en succesvoller geworden. Het aantal kinderen dat een liefdevol thuis vindt in Noah’s Ark kinderhuis is gegroeid van ruim 30 in 2005 naar meer dan 170 in 2019. Op het terrein van het kinderhuis staat een school die gratis onderwijs biedt aan meer dan 200 kinderen en de kliniek bij het kinderhuis biedt de hoognodige medische zorg in de verre omgeving.

En daarmee doet Noah’s Ark kinderhuis hun motto eer aan: “From Nobody to Somebody”. Door goede zorg, liefde en onderwijs kinderen die tot “niemand” zijn bestempeld weer een “iemand” worden!"


Alle artikelen